简单的一篇高一英语阅读
AT an age when she should be in school,Manyua,a 16-year-old Liberian (利比里亚的) girl,has to support her family in a refugee camp (营地).
Refugees are people who run away from their homes to escape fighting,natural disasters,or danger because of their beliefs.Manyua now lives with her elder brother and four-year-old sister in a mud hut (棚屋) in Sierra Leone,west Africa.They were forced to run away from their country three years ago after their father was killed in the fighting between rebel soldiers and government forces.Their mother had died a few years before.When their parents were alive,Manyua and her brother and sister lived like normal children.They went to school,came home and watched television.
Now,everything has changed.It's Manyua's responsibility(责任) to collect the firewood and water,taking care of her little sister and preparing all the meals.Her 18-year-old brother cannot help her because he is out working for money to keep the small family alive.These kids are just three of the 35 million people across the world who have had to escape their homes in fear of their lives.
According to the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR),more than a third of all the refugees in the world are young people between the ages of 12 and 24.More than 17 million are children under the age of 18.Many live in UNHCR camps.The rest,on the edges of cities,in villages,or far out in the countryside.
"They have lost everything.Many children have been separated from their parents.In their villages,they may have been able to go to school.But in the camps,they have to take care of younger sisters and brothers,or spend their time on housework," said UNHCR spokesperson Joung-Ah Ghedini.
Some will get to return to their homes once the fighting has stopped.But for many,the countries to which they escape,become their new homes.
50.Manyua ran away from her country because ___________ .
A.her mother died
B.she wanted to avoid the war
C.she had to support her family
D.she was already 16 years old
51.How many refugees are between the ages of 12-24?
A.About 17 million.
B.About 35 million.
C.About 4 out of 10 of all the refugees.
D.About one third of 17 million.
52.What is the best title of the article?
A.A Refugee Camp
B.New Homes
C.A Liberian Girl
D.Far From Home
人气:268 ℃ 时间:2020-05-19 01:09:16
解答
50.B 由第二段的开头Refugees are people who run away from their homes to escape fighting,natural disasters,or danger because of their beliefs.可知是为了逃避战争,自然灾害,等离开家园
51.C 由第二段的最后可知 Refugees 一共有35million,第三段的开头又说大概有Refugees 的三分之一人是在12-24之间的,所以选项中c的数量最接近
52.D 文章的题目,我觉得讲的这些孩子远离家园,生活艰辛,第四个选项更能表达这层意思.
推荐
猜你喜欢
- 汉高祖刘邦曾用:运筹帷幄之中,决胜千里之外“来形容谁的才华?
- 我国北方多次出现沙尘暴的原因和处理措施
- 用自己的话讲讲《景阳冈》这个故事
- “开我东阁门,坐我西阁床.脱我战时袍,著我旧时裳”的修辞手法?
- 两个未知数,知道一个取值范围,另一个怎么求.不等式的
- 判断:氯化钡、氢氧化钠两种溶液能否发生反应及理由是
- 有的杠杆可以省力,有的杠杆可以省距离,这句话对吗
- 一端开口的均匀玻璃管长为L=50cm,内有一段长为H=19cm的水银柱封住一段空气柱.玻璃管水平放置时,空气柱长为L1=20cm,玻璃管竖直放置、开口向上时,空气柱长为L2=16cm,求大气压强.若将玻璃管竖直放置且开口向下,则管内空气柱长